| 中学数学 | 初中数学 | 风采资源 | 中学资源 | 教学资源 | 语文学习 | 英语学习 | 范文大全 | 作文阅读 | 图片欣赏 | 中考网 | 高考网 | 古诗文阅读 | 祝福短信 |
网站首页 | 论文 | 课件 | 试题 | 教案 | 竞赛 | 中高考 | 图片 | 素材 | 成长之路 | 生活百科 | 电脑知识 | 招聘 |
您现在的位置: 中学资源网 >> 中高考 >> 英语中考试题 >> 正文
[图文]2018年广州市中考英语模拟试题(三)附答案         ★★★
2018年广州市中考英语模拟试题(三)附答案
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2018/4/27 9:35:21

九年级英语科模拟题(三)
笔试部分(共110分,120分钟)
一、语法选择(共15空格,每个空格1分,满分15分)
阅读下面短文,然后从1~15各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。                             
Coffee has long been one of the most popular   1   in the world. In 9th century Arabia,it was first recorded   2   people drank coffee. Planting of coffee first   3   in Yemen, in the Middle East, in the 15th century, and it   4   to take coffee plants out of the country. However, plants were eventually smuggled to India and   5   there to Europe. The first coffeehouse in London   6   in the 1680s, and soon they were hundreds all over the city. Coffeehouses were known as ‘penny universities’   7   you could buy a cup of coffee for only a penny and learn more at the coffeehouse than in class!
In 1690, the Dutch introduced coffee farming to their colonies in Indonesia. Coffee   8   South America several decades later, when the French brought a coffee plant to the island of Martinique. When a rare plant disease destroyed the coffee plantations of Southeast Asia   9   the mid-19th century, Brazil emerged as the world’s   10   coffee producer, which it   11   is today. The first automatic coffee   12   machine was produced in France in 1822 and instant coffee was first marketed in 1909.
To give you   13   idea of the popularity of coffee, Starbuck Coffee opened its first store in 1971 and today has over 5,000 locations in more than 20 countries. Why is coffee so popular? People believe that coffee gives you energy so it  14   you concentrate on work. It also tastes  15  , and everyone has his or her favourite type of coffee: cappuccino, espresso, iced, mocha.
1. A. drink   B. drinks  C. drunks   D. drinking
2. A. which   B. how     C. what     D. that
3. A. start   B. was starting   C. started   D. starts
4. A. forbid  B. was forbidden  C. were forbidden  D. forbids
5. A. from   B. in       C. to       D. for
6. A. open   B. opens    C. was opening D. opened
7. A. while  B. however  C. because  D. although
8. A. arrives in    B. arrived in   C. arrived from   D. arrives at
9. A. in     B. for      C. by       D. with
10.A. big    B. bigger   C. much bigger    D. biggest
11.A. also   B. still    C. even     D. almost
12.A. to make B. make    C. making   D. made
13.A. a      B. an       C. the      D. / 
14.A. helps  B. helped   C. help     D. helping
15. A. good  B. well     C. better   D. best 
二、完形填空(共10个空格,每个空格1.5分,满分15分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从16~30各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Last summer I was a volunteer at a shelter for the homeless, a place for homeless people to sleep at night. I wasn’t working that summer and was  16   only two classes in summer school, so I had some free time.
Three nights a week, I helped in the kitchen of the shelter along with other four volunteers. We planned and  17  hot meals of vegetables, chicken, fish and fruit for 45 people. The homeless people needed this good food because many of them usually don’t eat well. They were very grateful.
I  18  this volunteer work very much and made  19  with the four volunteers in the kitchen. One was a very nice elderly housewife, one a movie actor, another a young teacher, and the other a college student, like me.
I talked to a lot of the homeless people at the shelter. Their life stories filled me with sympathy. Some of them had  20  with alcohol or drugs while others only had bad luck. One woman worked for almost 30 years for a small company, and then she lost her  21 . She looked for a new job, but couldn’t find one, as she was too  22  . She could do nothing but sell her furniture — sofas, chairs, and tables so that she could pay for her   23  .The woman went on job hunting, but she still couldn’t find one. She had no money for her  24  and had to sleep in her car. Then she had to sell her car. Alone,   25  , and homeless, she finally came to the shelter.
16. A. studying B. planning C. holding D. taking
17. A. ordered B. bought C. cooked D. finished
18. A. wanted B. had C. owned          D. enjoyed
19. A. decisions B. wishes C. friends        D. changes
20. A. habits     B. worries        C. fears       D. problems
21. A. bag         B. job           C. home       D. money
22. A. old        B. poor          C. sick          D. dull
23. A. company     B. friends       C. food         D. furniture
24. A. block       B. cottage       C. building       D. flat
25. A. afraid      B. shy           C. shocked        D. mad
 
三、阅读(共两节;满分45分)
第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。          
(A)
It was meant to be the holiday of a lifetime—my first trip abroad alone, without my parents. I had organised everything myself and I would show them how independent I could be.
I had arranged to stay in a farmhouse outside a village in southern Italy. My schedule said that the plane would arrived in Italy at five o'clock in the afternoon and it was a thirty-minute drive from the airport to the village. I wanted to get to my destination before it got dark, so I could have a drink, watch the sunset and enjoy an evening meal.
The problems began at the airport. My plane was three hours late taking off. I walked around the airport, looked in the shops, and drank coffee in the cafes. I didn't eat anything. That was a mistake! When the plane finally took off, they gave me a cold, tasteless meal which I could not eat. 
We arrived in Italy in the early evening and I was feeling lightheaded from the lack of food. The sun was setting as I was collecting my bags! I missed it completely! I went to the desk to find my hire car and that was when I discovered the next problem. The receptionist couldn't find my name in the computer and there were no more cars. There were no buses or trains to the village, and the taxis were in strike.
The receptionist felt sorry for me. She phoned her brother, Alessandro, who agreed to take me to the village. I waited for Alessandro at the front gate and he arrived driving a very old car with smoke pouring out of the engine. We set off. Fifteen minutes later we broke down. I was tired and depressed, and very, very hungry. I began to think my parents were right. Maybe I was too young to travel on my own. Luckily, Alessandro was a mechanic. After an hour, he fixed the car and we started driving again.
It was nearly midnight when we arrived at the farmhouse. A man opened the door and smiled. “Come in,” he said. “We have been waiting for you.” I sat with a group of the friendliest people I've ever met and had a meal that was absolutely wonderful. And I'm glad to say that the rest of my trip turned out to be exactly the same.   
26. What time did the plane finally arrive?
A. 5 pm. B. 5:30pm. C. 8 pm. D. 8:30pm.
27. How did the writer feel when he landed in Italy?
A. Hungry because he hadn't eaten for many hours.
B. Tired because he hadn't slept on the plane.
C. Angry because the plane was so late.
D. Confused because no one was there to meet him.
28. Why did the writer miss the sunset?
A. He was busy getting his bags.
B. The plane arrived late in the night.
C. The plane’s window was closed.
D. He didn't realise the time.
29. Which of the following is NOT a problem described by the writer?
A. His plane was late. B. He lost his luggage.
C. There were no taxis. D. His car broke down.
30. What was the writer’s impression of Italian people?
A. They were kind and friendly.
B. They were formal and cold.
C. They were nice but unorganised.
D. They were casual and careless.
(B)
Which are the best cities to shop in? Writer Ellie Clare, has been to five cities around the world to find out. This week she writes about Paris.
I went to Paris in June. It's a lovely city for sightseeing at that time of year, but it's also a great place to find high-quality fashion. I started in the speciality stores and visited all the top names, including Cartier, Chanel and Christian Dior. I've never seen such beautiful things, but they are, of course, very expensive. I bought some perfume and moved on to the huge department stores in Paris. Two of the most famous are Primtemps and Galleries Lafayette and they are definitely good places to visit. One place I found disappointing was the Champ-Elysees, the most famous street in Paris. In the old days, it was a great place for fashion, but now there are too many fast-food restaurants, banks, airline offices, shopping centres and cinemas aimed at tourists. Don't waste your time there!
After the shops I tried the markets. One of the most famous places to find treasures in Paris is the flea market. There are three main flea markets --- each selling an unbelievable range of old and second hand goods. They are located around the old gates to the city. I spent hours walking around these fascinating places and while I was there I discovered the meaning of the name 'flea market'. Hundreds of years ago, the royal family gave away their old clothes, which were then sold by people at these markets. But the clothes were full of little insects --- fleas of course! One of the stall sellers told me that the best time to find treasures at the market was before the crowds arrived, usually between 5am and 6am. But that was a bit early for me. I was enjoying the Paris night life too much! There are also open-air markets all around the city where you can buy flowers, clothes, pets, food and many other things. And if you want to buy a book, visit the rows of bookstalls along the River Seine. You can find some great bargains there, or you can spend hours just looking.
If you want to buy half of Paris or if you just want to walk around and look, you'll love the experience. Paris is a great place to shop!
31. What is the main purpose of the article?
A. To advertise some of the famous Paris stores.
B. To inform readers about the best places to shop in Paris.
C. To introduce some of the famous tourist attractions in Paris.
D. To compare shopping in Paris to shopping in other French cities.
32. Why was the writer disappointed with the Champ-Elysees?
A. There were too many tourist-oriented businesses there.
B. There were no clothes on sale there.
C. There were too many tourists in the area.
D. The stores kept changing too often.
33. What is sold at the Paris flea markets?
A. Insects.    B. Old things.
C. The clothes of kings. D. Expensive jewellery.
34. Why didn't the writer go to the flea market at the best time?
A. It was too crowded. B. It was too early.
C. She was too busy. D. She was too excited.
35. Where is the best place to buy books according to the writer?
A. The book shops in the large department stores.
B. The open markets all around the city.
C. The flea markets near the city gate.
D. The stalls along the River Seine.
(C)
Did you know that 7 out of 10 students have cheated at least once in the past year? Did you know that 50 percent of those students have cheated more than twice? This shocking data is from a recent survey of 9,000 U.S. high school students.
Incredibly, teachers may even be encouraging their students to cheat! Last year at a school in Detroit, some teachers were found to have provided their students with answers to statewide standard tests. Students at the school told police that they were promised pizza and money if they cheated on the test. Similar reports at several schools in San Diego county have prompted an investigation by the Education Department. A student at a local high school says she sees students cheating on almost every test, and the teachers don’t do anything about it. In response to the claims of school-assisted cheating, the head of the National Association of School Principals said that while cheating should never be accepted, it showed the pressure that schools were under. “Because school funding is now decided by students' test performance, there is incredible pressure on school to raise marks in any way they can.”  
But schools are not the main problem. Many students claim that they’re tempted to cheat because of peer pressure and intense competition to get top grades. Many kids also say that their parents are setting a bad example by cheating on income taxes, lying about age to pay lower admission prices, or cheating their way out of speeding tickets. They are sending a message to their kids that it is okay to cheat and lie.
. So, what can be done? In our school’s math classes, each student has different problems on their test papers, so it is useless to look at someone else’s answers. Teachers could also randomly mix the problems throughout the page. Another solution is for adults to lower their expectations. Chances are that students believe cheating is the only way to meet unreasonably high expectations. Perhaps it is time for parents and teachers to seriously examine whether higher test results are important enough to encourage cheating.            
36. What does the writer think of the levels of cheating in American schools?
A. It is an extremely serious problem.
B. It is no worse than other countries.
C. He expresses no clear opinion.
D. It is mainly the fault of local school.
37. Which of the following causes of cheating is NOT mentioned?
A. Pressure from others. B. Too much work.
C. Strong competition. D. School funding.
38. Why are some schools ignoring their students cheating in America, according to the passage?
A. Because schools will get better students.
B. Because teachers will then receive a higher salary.
C. Because schools will get more government money.
D. Because schools fear parents will be very angry.
39. According to the 3rd paragraph , how are parents encouraging their children to cheat?
A. By putting too much pressure on their children to succeed.
B. By criticising their children too much when they fail.
C. By urging them directly to be dishonest.
D. By failing to behave honestly themselves.
40. In the last paragraph the writer _________.
A. offers possible solutions to the problem
B. describes the causes of the problem
B. outlines the results of the student cheating
D. suggests some of the reasons for cheating
 (D)
You could say it’s the budget traveller’s ultimate prize: knowing exactly when to book a flight to get the cheapest fare. But now one flight comparison website, which analysed 7.5 billion airfares on its top 100 routes worldwide, believes it has found the answer.
According to the research by momondo.co.uk, the ideal time to book a flight is 53 days in advance, a move that may save an average of 33% on the normal fare. For example, a flight from London to Lisbon, when booked 52 days in advance, costs on average £209—compared to the average price of £287.
Cheaper fares also depend on the time of the flight. Evening departures between 6pm and midnight are typically cheaper, while Tuesday is generally the cheapest day to fly.
As for the most expensive, fares are at their costliest three days before departure, while
Friday is normally the most expensive day to take to the air. It is also suggested that travellers should avoid afternoon flights if they are looking to save money.
 “In general, it pays to book flights two months in advance,” says Momondo spokesman Lasse Skole Hansen. “We found these trends consistent across the board, so bargain hunters should consider flying at night and on a Tuesday, if they want to save money on their travels.”
Momondo’s research is consistent with previous studies into the age-old traveller’s dilemma of when to book. In January Skyscanner published the results of a three-year study, which found that on average five weeks in advance is the best time to find the cheapest fares.
However, Skyscanner also found this varies according to destinations. The cheapest flights to Greece, for example, were found to be available just three weeks ahead of departure.
The new study by momondo.co.uk coincides with their launch of an interactive tool, Flight Insight, which allows travellers to assess the best time, day and season to travel.
46. The research mentioned in the article based its information on ______.
A. interviews with travellers
B. discussions with travel agents
C. studying of ticket price lists
D. inspections of national airports
47. Which of the following is NOT discussed as a factor affecting airplane ticket prices?
A. Booking time.    B. Flight day.
C. Flight time. D. Flight company.
48. According to the information in the passage which of the following tickets would be the most expensive?
A. A ticket booked three days in advanced for a Friday afternoon flight.

B. A ticket booked one day ahead for a Friday afternoon flight.
C. Tuesday morning ticket booked two months in advance.
D. A ticket for a Friday flight during the summer holiday.
49. If the advertised price for a plane ticket from London to Paris tomorrow was 90 pound, how much would the buyer expect to pay if he booked the ticket 52 days earlier?
A. 30 pounds. B. 60 pounds. C. 90 pounds. D. 120 pounds.
50. What is the purpose of the article?
A. To explain why flight price vary.
B. To inform readers how to travel cheaply.
C. To tell readers where to buy cheap tickets.
D. To identify which airlines offer the best value tickets.
 
第二节  阅读填空(共5分;每小题1分,满分5分)
阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项。

We all believe we listen well and yet many times we feel others are not listening to us. However, listening goes in both directions -- you may believe you are listening well, but how often have you completely forgotten what was said to you? ____46____

  Make eye contact.

____47____ When people talk, they put out visual clues that add to the conversation and meaning of their word.

  Stop talking.

You can’t listen, talk and at the same time completely receive the meaning of the other person’s words. ____48____

  React without words.

Let the other person know you are listening through physical reactions, such as head nods, smiles, frowns and eye contact. ____49____

  ____50____

Behave as an effective listener. The more you continue to behave as a listener, the more you will be an effective listener.

A. Act as a listener.

B. Make eye contact with the person who is talking to you.

C. There are a few ways to become a more effective listener.

D. Wait your turn and take in what has been said to you before you make a reply.

E. These may also help to let the speaker know whether you are fully  understanding his words.

四、写作(共三节;满分35分)

第一节    单词拼写 (共6小题,每小题1分,满分6分)
51. It is a p ___________ that the weather is so bad today. We can't go on a picnic.
52. You should always knock at the door before you e ___________ a room.
53. Close the window or the wind will b ___________ everything off my desk.
54. The young woman is very b ___________. She is not afraid of anything.
55. It’s very p___________ to say “Thank you” when someone helps you.
56.The sofa is terribly heavy.Can you move it by y_________?
 
第二节  完成句子(共7小题,每小题2分,满分14分)
57. 现在越来越多的外国人对中闽文化感兴趣了。
Now more and more foreigners______  ________ _______Chinese culture.
58. 根据奶奶的建议,这汤应该煮两个小时以上。
The soup ___________  ___________  ___________ for more than two hours according to Grandma.
59. 我桌子上的钥匙不见了,不知谁拿走了。
The key on my desk is gone. I wonder__________  _________ it away.
60. 这部电影真乏味啊!我都快睡着了。
 ___________ ___________ movie it was! I almost fell asleep.
61. 如果你现在不出发,你就会错过末班车。
_______ you don't leave now, you_______  _______the final bus.
62. 我去过海南岛两次了。
    I _______ _______ _______ Hainan Island twice.
63. 昨晚我直到爸妈回家才睡觉。
    Last night I _______ ______ to bed _______ my parents got home.
  
第三节  书面表达(共l小题,满分15分)
  你校将开设一些特色课程,学生可根据兴趣进行选择。请根据以下内容提示为学校英文网页写一篇短文,介绍这些课程、提出你建议增设的课程并说明理由。
                                    

Students in our school are free to choose some special courses according to their interest.

 
 
 

     参考答案
一.  语法选择 (共15小题;每小题1分,满分15分)
1. B   2. D   3. C   4. B   5. A   6. D   7. C  8. B  9. A   10. D 
11. B  12. C  13. B  14. A  15. A
二、完形填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)
16. D    17. C    18. D    19. C    20. D 
21. B    22. A    23. C    24. D    25. A 
三、阅读理解 (共30小题;每小题2分,满分60分)
26. C  27. A  28. A  29. B  30. A 
31. B  32. A   33. B  34. B  35. D
36. A  37. B  38. C  39. D  40. A
 41. C  42. D  43. A  44. B  45. B
阅读填空 CBDEA
五、写作
第一节 单词拼写
51.pity   52. enter   53. blow   54. brave   55. polite   56.yourself
第二节 完成句子
57. are/become interested in        58.should be cooked           59.who took
60. What a boring                61. If, will miss        62.have been to
63. didn’t go until
分享:



文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    推荐文章2018年广州市中考英语模拟试题(三)附答案
    普通文章2018年广州市中考英语作文专题复习(三):体育与
    普通文章2018年广州市中考英语作文专题复习(五):计划与
    普通文章2018年广州市中考英语作文专题复习(七):饮食健
    普通文章2018年广州市中考英语作文专题复习(八):天气与
    普通文章2018年广州市中考英语作文专题复习:(九)语言学
    普通文章2018年广州市中考英语作文专题复习:(十)现代技
    普通文章2018 广州市九年级英语试题(明珠集团)附答案
    推荐文章2018年广州市第一中学九年级三月月测英语试题附
    普通文章2018年广州市中考英语话题复习(二):话题2  Tr
    相关文章
    2018年广州市中考英语作文专题复习(三):体育与校
    2018年广州市中考英语作文专题复习(五):计划与愿
    2018年广州市中考英语作文专题复习(七):饮食健康
    2018年广州市中考英语作文专题复习(八):天气与环
    2018年广州市中考英语作文专题复习:(九)语言学习
    2018年广州市中考英语作文专题复习:(十)现代技术
    2018 广州市九年级英语试题(明珠集团)附答案
    合肥市2018年高三第二次教学质量检测语文试题与答
    2018年安庆市高三模拟考试(二模)语文试题附答案
    2018年高考语文广东省省际名校(茂名市)2018届高
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |