最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 中学资源网 >> 试题 >> 英语试题 >> 高中英语阅读 >> 正文
"The triathlon(铁人三项运动) promises to be one of the most popular Olympic sports.Recently it has drawn huge crowds attracted by athletes swimming 1,500m,cycli..."阅读答案           
"The triathlon(铁人三项运动) promises to be one of the most popular Olympic sports.Recently it has drawn huge crowds attracted by athletes swimming 1,500m,cycli..."阅读答案
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2016-5-23

The triathlon(铁人三项运动) promises to be one of the most popular Olympic sports.Recently it has drawn huge crowds attracted by athletes swimming 1,500m,cycling 40km,then running 10km without stopping.But what makes an attractive 17­year­old girl give up everything for the doubtful pleasure it offers?
Melanie Sears has not yet learnt those often­repeated phrases about personal satisfaction,mental challenge and higher targets that most athletes use when asked similar questions.“You swim for 1,500m,then run out of the water and jump on your bike,still wet.Of course,then you freeze.When the 40km cycle ride is over,you have to run 10km,which is a long way when you’re feeling exhausted.But it’s great fun,and all worth it in the end,” she says.
Melanie entered her first triathlon at 14 and she won the junior section.Full of confidence,she entered the National Championships,and although she had the second fastest swim and the fastest run,she came nowhere.“I was following this man and suddenly we came to the sea.We realised then that we had gone wrong.I ended up cycling 20 kilometres too far.I cried all the way through the running.”
But she did not give up and was determined that she never will.“Sometimes I wish I could stop,because then the pain would be over,but I am afraid that if I let myself stop just once,I would be tempted(诱惑) to do it again.”Such doggedness draws admiration from Steve Trew,the sport’s director of coaching.“I’ve just been testing her fitness,” he says, “and she worked so hard on the running machine that it finally threw her off and into a wall.She had given it everything,and she just kept on.”
Melanie was top junior in this year’s European Triathlon Championships,finishing 13th.“I was almost as good as the top three in swimming and running,but much slower in cycling.That’s why I’m working very hard at it.” She is trying to talk her long­suffering parents,who will carry the £1,300 cost of her trip to New Zealand for this year’s world championships,into buying a £2,000 bike,so she can try 25km and 100km races later this year.
But there is another price to pay.“I don’t have a social life,”she says.“After two hours’ hard swimming on Friday night,I just want to go to sleep.But I phone and write to the other girls in the team.” What does she talk about?Boys?Clothes?“No,what sort of times they are achieving.”
小题1:How does Melanie differ from other athletes,according to the writer?
A.She worries less than they do.
B.She expresses herself differently.
C.Her family background is not like theirs.
D.Her aims are different from theirs.
小题2:What upset Melanie during the National Championships?
A.She was tricked by another competitor.
B.She felt she had let her team­mates down.
C.She made a mistake during part of the race.
D.She realized she couldn’t cycle as fast as she thought.
小题3:What is Melanie trying to persuade her parents to do?
A.Buy an expensive bike for her.
B.Give her half the cost of a bike.
C.Let her compete in longer races.
D.Pay for her to go to New Zealand.
小题4:What does Melanie say about her relationships with her team­mates?
A.She would like to see them more often.
B.She only discusses the triathlon with them.
C.She thinks they find her way of life strange.
D.She dislikes discussing boys or clothes with them.
参考答案:

小题1:B
小题2:C
小题3:A
小题4:B

小题1: B
解析 细节理解题。由第二段可知,其他运动员在接受采访时都会说自己参加铁人三项赛是为了获得满足感、挑战心理等等,而Melanie Sears却回答说“这很有趣”,她的回答与众不同。
小题2: C
解析 细节理解题。由第三段可知,Melanie Sears参加全国锦标赛时,走错了路,导致  她没有取得名次。
小题3: A
解析 细节理解题。由倒数第二段可知,Melanie Sears极力劝说她的父母给她买一辆价值2 000英镑的自行车,用来参加今年的比赛。
小题4: B
解析 细节理解题。文章最后一句告诉我们Melanie Sears和队友们聊的也是铁人三项赛的事情。


试题录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一个试题:

  • 下一个试题:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通试题"The World Health Organization and several o
    普通试题"Youth sports teach kids to develop a winnin
    普通试题"The triathlon(铁人三项运动) promises to be 
    普通试题"The dark chocolate is one of the favourite 
    普通试题"As a nation we are becoming more aware of t
    普通试题"Feel tired lately?Has a doctor said he can’
    普通试题"Car crashes are the top killer of American 
    普通试题"For a while, my neighborhood was taken over
    普通试题"What do former American president Bill Clin
    普通试题"Some kinds of mental skills naturally decre
    相关文章
    "阅读《鱼,我所欲也》,回答文后的问题。(每小题
    "阅读下面的文章。(14分)长成一棵树厉勇①世间有
    "阅读下面两个文言文语段,完成9-11题。(10分)【
    "阅读《鸟说》一文,完成后面小题。(14分)余读书
    "阅读下面文言文,完成后面小题。(12分)《口技》
    "(15分)离太阳最近的树(1)这世界的第三极,平
    "(10分)水陆草木之花,可爱者甚蕃。晋陶渊明独爱
    "春(14分)小草偷偷的从土里钻出来,嫩嫩的,绿绿
    "子曰:“学而时习之,不亦说乎?有朋自远方来,不
    "(12分)晋太元中,武陵人捕鱼为业,缘溪行,忘路
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |