||"The triathlon(铁人三项运动) promises to be one of the most popular Olympic sports.Recently it has drawn huge crowds attracted by athletes swimming 1,500m，cycli..."阅读答案
|"The triathlon(铁人三项运动) promises to be one of the most popular Olympic sports.Recently it has drawn huge crowds attracted by athletes swimming 1,500m，cycli..."阅读答案|
|作者：佚名 文章来源：网络 点击数： 更新时间：2016-5-23 |
|The triathlon(铁人三项运动) promises to be one of the most popular Olympic sports.Recently it has drawn huge crowds attracted by athletes swimming 1,500m，cycling 40km，then running 10km without stopping.But what makes an attractive 17yearold girl give up everything for the doubtful pleasure it offers?|
Melanie Sears has not yet learnt those oftenrepeated phrases about personal satisfaction，mental challenge and higher targets that most athletes use when asked similar questions.“You swim for 1,500m，then run out of the water and jump on your bike，still wet.Of course，then you freeze.When the 40km cycle ride is over，you have to run 10km，which is a long way when you’re feeling exhausted.But it’s great fun，and all worth it in the end，” she says.
Melanie entered her first triathlon at 14 and she won the junior section.Full of confidence，she entered the National Championships，and although she had the second fastest swim and the fastest run，she came nowhere.“I was following this man and suddenly we came to the sea.We realised then that we had gone wrong.I ended up cycling 20 kilometres too far.I cried all the way through the running.”
But she did not give up and was determined that she never will.“Sometimes I wish I could stop，because then the pain would be over，but I am afraid that if I let myself stop just once，I would be tempted(诱惑) to do it again.”Such doggedness draws admiration from Steve Trew，the sport’s director of coaching.“I’ve just been testing her fitness，” he says, “and she worked so hard on the running machine that it finally threw her off and into a wall.She had given it everything，and she just kept on.”
Melanie was top junior in this year’s European Triathlon Championships，finishing 13th.“I was almost as good as the top three in swimming and running，but much slower in cycling.That’s why I’m working very hard at it.” She is trying to talk her longsuffering parents，who will carry the ￡1,300 cost of her trip to New Zealand for this year’s world championships，into buying a ￡2,000 bike，so she can try 25km and 100km races later this year.
But there is another price to pay.“I don’t have a social life，”she says.“After two hours’ hard swimming on Friday night，I just want to go to sleep.But I phone and write to the other girls in the team.” What does she talk about？Boys？Clothes？“No，what sort of times they are achieving.”
小题1:How does Melanie differ from other athletes，according to the writer?
小题2:What upset Melanie during the National Championships?
|A．She worries less than they do.|
|B．She expresses herself differently.|
|C．Her family background is not like theirs.|
|D．Her aims are different from theirs.|
小题3:What is Melanie trying to persuade her parents to do?
|A．She was tricked by another competitor.|
|B．She felt she had let her teammates down.|
|C．She made a mistake during part of the race.|
|D．She realized she couldn’t cycle as fast as she thought.|
小题4:What does Melanie say about her relationships with her teammates?
|A．Buy an expensive bike for her.|
|B．Give her half the cost of a bike.|
|C．Let her compete in longer races.|
|D．Pay for her to go to New Zealand.|
|A．She would like to see them more often.|
|B．She only discusses the triathlon with them.|
|C．She thinks they find her way of life strange.|
|D．She dislikes discussing boys or clothes with them.|
解析 细节理解题。由第二段可知，其他运动员在接受采访时都会说自己参加铁人三项赛是为了获得满足感、挑战心理等等，而Melanie Sears却回答说“这很有趣”，她的回答与众不同。
解析 细节理解题。由第三段可知，Melanie Sears参加全国锦标赛时，走错了路，导致 她没有取得名次。
解析 细节理解题。由倒数第二段可知，Melanie Sears极力劝说她的父母给她买一辆价值2 000英镑的自行车，用来参加今年的比赛。
解析 细节理解题。文章最后一句告诉我们Melanie Sears和队友们聊的也是铁人三项赛的事情。
|试题录入：admin 责任编辑：admin |
|上一个试题： "The dark chocolate is one of the favourite food choices by many.The taste is simply irresistible，the smell is tempting and the feel of every bite is surely wha..."阅读答案|
下一个试题： "Youth sports teach kids to develop a winning state of mind as well as the ability to become team leaders. Although having __ is a major part of athletics, the o..."阅读答案
|【字体：小 大】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口】 |