最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 中学资源网 >> 试题 >> 英语试题 >> 初中英语阅读 >> 正文
"March 21 is World Sleep Day. How’s your sleep recently?The Chinese Medical Doctor Association asked 8,200 people in China about their sleep. More than 36.3 ..."阅读答案           
"March 21 is World Sleep Day. How’s your sleep recently?The Chinese Medical Doctor Association asked 8,200 people in China about their sleep. More than 36.3 ..."阅读答案
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2016-2-28

March 21 is World Sleep Day. How’s your sleep recently?
The Chinese Medical Doctor Association asked 8,200 people in China about their sleep. More than 36.3 percent of them said they often sleep badly. The study also finds that many students have only 5 hours of sleep a day. According to the US National Sleep Foundation, teenagers need 8.5 to 9 hours of sleep every night. What cuts into their sleeping time? Homework. Also, school starts early in the morning.
But bad sleeping habits also play a role. Do you like to have a look at your mobile phone before going to bed? The survey finds that 60 percent of people check their phones before they sleep. They read news, check their WeChat (微信) or chat with QQ friends.
It’s important for us to get enough sleep. We feel tired and think slowly. Besides, sleepy kids are often unhappy, says a study by the US National Sleep Foundation.
We can’t change our school time. But there are still ways to get better sleep. Stay away from coke, coffee and tea at night. They make it hard to fall asleep. Watch less television. Leave your mobile phone and tablet computer (平板电脑) on your desk.
根据短文内容,选择最佳答语,并在答题卡上按要求作答。
小题1:What cuts into students’ sleeping time?
A.Students like reading in bed before they sleep.
B.Students have got too much homework and school starts early in the morning..
C.Students often drink coke, coffee and tea at night.
D.Students check their WeChat or chat with QQ friends at night.
小题2:How do students behave in class when they don’t get enough sleep?
A.They don’t want to do their homework.
B.They sleep in class.
C.They feel excited.
D.They not only feel tired and unhappy but also think slowly.
小题3:How many hours should teenagers sleep every night according to the US National Sleep Foundation?
A.5 to 6 hours.B.6 to 8 hours.
C.8.5 to 9 hours.D.9 to 10 hours.
小题4:Which of the following is NOT true?
A.Drinking coke, coffee and tea at night is good for our sleep.
B.We can’t change everything but we can find many ways to get better sleep.
C.Bad sleeping habits aren’t good for us.
D.We should stay away from bad sleeping habits.
小题5:In this passage, the writer is mainly trying to make the readers realize__________.
A.March 21 is World Sleep Day
B.homework makes students have no enough time to sleep
C.we feel tired and think slowly because we have bad sleeping habits
D.good sleeping habits can help us stay healthy
参考答案:

小题1:B
小题2:D
小题3:C
小题4:A
小题5:D

试题分析:3月21日是世界睡眠日。学生们的睡眠由于作业多,上学时间早,导致他们的睡觉时间少。由于睡眠时间少,学生们会出现很累的现象,还会感觉不开心,最重要的是思维会缓慢。最后作者提出了解决相应方案与建议。
小题1:细节理解题。问题:什么影响学生们的睡眠时间?分析原文:What cuts into their sleeping time? Homework. Also, school starts early in the morning.句意:什么影响到学生们的睡眠时间?是作业,还有学校上课早的原因。因此明确答案为第二项。故选B
小题2:细节理解题。问题:当学生们没有足够的睡眠时,他们在课堂上的表现如何?分析原文:It’s important for us to get enough sleep. We feel tired and think slowly. Besides, sleepy kids are often unhappy, says a study by the US National Sleep Foundation.句意:美国的睡眠协会研究表明:睡眠不足会让学生感觉到累和不开心,并且还会思维缓慢。故选 D
小题3:细节理解题。问题:通过美国的睡眠协会研究表明,青少年每天要有多少小时的睡眠?分析原文:According to the US National Sleep Foundation, teenagers need 8.5 to 9 hours of sleep every night.句意:研究结果表明:青少年每天需要8.5到9个小时的睡眠。故选C
小题4:细节理解题。问题:下列描述哪一个是不正确的?通过阅读短文,分析选项:第一项:在夜间喝可乐,咖啡各茶对我们的睡眠是有好处的。结合原文的描述这是不正确的。原文:Stay away from coke, coffee and tea at night.句意:在夜间要远离可乐,咖啡和茶。故选A
小题5:细节理解题。问题:通过这篇短文,作者想尽力让各位读者意识到什么?阅读全文,了解好的睡眠有助于我们保持我们的身体健康。故选D


试题录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一个试题:

  • 下一个试题:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通试题"The trees have been on the earth for millio
    普通试题"Do you to write with your left hand? If you
    普通试题"When you work long hours and Sundays are no
    普通试题"Life in the future will be different from l
    普通试题"“What is success”? Mr. Black asked his 6t
    普通试题"There is nothing wrong with being shy. In f
    普通试题"A young boy was hungry for success. For him
    普通试题"请根据短文内容,填写表格,每空不超过3个单词
    普通试题"A man was walking through a forest. He was 
    普通试题"Farley worked for the Canadian government. 
    相关文章
    "阅读《鱼,我所欲也》,回答文后的问题。(每小题
    "阅读下面的文章。(14分)长成一棵树厉勇①世间有
    "阅读《鸟说》一文,完成后面小题。(14分)余读书
    "阅读下面文言文,完成后面小题。(12分)《口技》
    "(15分)离太阳最近的树(1)这世界的第三极,平
    "(10分)水陆草木之花,可爱者甚蕃。晋陶渊明独爱
    "子曰:“学而时习之,不亦说乎?有朋自远方来,不
    "(12分)晋太元中,武陵人捕鱼为业,缘溪行,忘路
    "阅读《背影》的节选,完成下列各题(9分)那年冬
    "(13分)【甲】水陆草木之花,可爱者甚蕃。晋陶渊
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |